fbpx
Політика

РФ залишила Придністров’я без грошей

Російська Федерація на тлі санкцій західних держав вперше вирішила не надавати фінансування невизнаній республіці Придністров’я. Таким чином, в Кремлі залишили без уваги прохання лідера Придністров’я Євгена Шевчука. Про ситуацію навколо невизнаної республіки повідомляє агентство «Независимая газета», посилаючись на заяви джерел у Верховній раді Придністров’я.

Стало відомо, що керівництво невизнаної республіки зверталося до Кремля з проханням виділити 100 мільйонів доларів. Зазначені кошти Тирасполь розподіляв на виплату пенсій та різні соціальні проекти. Як стверджує джерело, російське керівництво висловило своє невдоволення щодо чартерних рейсів, на яких літає глава невизнаної республіки Євген Шевчук. Також в Кремлі послалися на серйозні економічні труднощі у зв’язку з санкціями.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Свою думку з цього питання висловив і керівник Центру стратегічних досліджень та політичного консалтингу (Молдавія) Анатола Царану. Він пояснив, що наразі Російська Федерація перебуває в досить складному становищі через анексію Криму, збройний конфлікт на Донбасі та економічну кризи.

«Невизнана республіка Придністров’я стає для Кремля непосильною ношею», – підкреслив експерт.

Під час інтерв’ю Анатола Царану нагадав, що Придністров’я не платить російській стороні за поставляються енергоресурси. У зв’язку з цим борг невизнаної республіки знаходиться на позначці в 5 мільярдів доларів. Крім того, Анатола Царану навів заяву заступника глави МЗС РФ Григорія Карасіна про Придністров’я.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

«Придністров’я має бути особливим районом з гарантіями статусу в рамках єдиної Молдови», – заявляв раніше російський дипломат.

На думку експерта, такі слова Григорія Карасіна можна розцінювати як «якийсь сигнал», адже раніше терміном « особливий район» користувався лише офіційний Кишинів.

РФ залишила Придністров’ї без грошей

Читайте також: