fbpx
Політика

Делегація Росії в ПАРЄ проголосувала за звільнення Савченко

Під час засідання профільного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи делегація Російської Федерації офіційно заявила, що вона підтримує рішення про звільнення з незаконного ув’язнення українського пілота Надії Савченко.

Про це в інтерв’ю «Європейській правді» заявили представники ПАРЄ, які брали участь у сьогоднішньому засіданні.

Читайте: Віра Савченко: "Надія перебуває у жахливому стані"

Це говорить про те, що російська делегація відмовилася від позиції, якої дотримувалася ще сьогодні в обід. Швидше за все, російська сторона готується поступитися вимогам ПАРЄ.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

На сьогоднішньому засіданні також розглядали проект резолюції щодо гуманітарної ситуації на території України. Під час засідання комітету доповідач Джим Шерідан заявив про необхідність звільнення Надії Савченко.

«Від російської делегації слово взяв сенатор Ігор Морозов, який заявив, що його держава повністю підтримує таку норму. Це корінна зміна позиції Російської Федерації, якщо порівнювати з тією, яка була ще кілька годин тому», – пояснив один з учасників засідання.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Світові держави вийшли на мітинги на підтримку Савченко (відео):

Читайте також: