fbpx
Політика

Олександр Турчинов вважає, що кілька генералів повинні уникнути люстрації, – Єгор Соболєв

Народний депутат від «Самопомочі», голова Громадського люстраційного комітету і голова Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв заявляє, що секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що кілька генералів повинні уникнути люстрації, тому що можуть допомогти у війні.

 Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні під час брифінгу. «Я зараз говорив з секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим. Він стверджує, що є кілька генералів, які є військовими, які можуть допомогти зараз в цій війні за незалежність, але потрапили під закон про очищення влади», – сказав Соболєв.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 На це, за словами депутата, він відповів: «Так, будь ласка, повертайте. Якщо потрібне рішення парламенту, ми його санкціонуючи».

 Соболєв зауважив, що зараз вони розробляють поправки в закон, які дозволять президенту «подавати військових на затвердження Верховної Ради, щоб ніяка люстрація їх не торкнулася, якщо вони і справді можуть захистити нашу Батьківщину і є важливими в цій війні за незалежність».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Депутат також підкреслив, що не розуміє, чому генерала Геннадія Воробйова, про якого кажуть, що він потрібен країні, швидко звільнили, а керівник міліції Києва, який теж потрапляє під люстрацію, працює. Крім того, продовжує працювати прокурор Донецька, який також підпадає під люстрацію, зазначив Соболєв.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: