fbpx
Політика

Українські політики закликали Данію не голосувати за повернення російської делегації в ПАРЄ

Народні депутати України Ірина Геращенко та Марія Іонова зустрілися з керівництвом комітетів з європейських та закордонних справах парламенту Данії в Копенгагені. Під час зустрічі українські політики подякували своїм колегам за швидку ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною, а також підтримку України у прагненні відновити мир на Донбасі.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Разом з тим, Ірина Геращенко та Марія Іонова поінформували датських колег про загострення ситуації в Україні, зокрема вторгненні регулярних російських військ на Донбас і зростаючу кількість жертв.

 У зв’язку з цим депутати попросили своїх колег підтримати українську делегацію під час січневої сесії ПАРЄ і не голосувати за повернення російської делегації.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Країна, яка щодня порушує фундаментальні права людини і принципи Ради Європи, яка підтримує терористів і фінансує їх, не має права голосувати в залі ПАРЄ доти, доки на державному рівні не повернеться до поваги міжнародного права і виконання мінських домовленостей», – заявили вони.

Читайте також: