fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У НАТО підтвердили вторгнення російської армії в Україну

Точна кількість російських солдатів на території України в НАТО ніхто підтвердити не може, але в регіоні фіксують пересування російської армії під прикриттям засобів радіоелектронної боротьби і систем ППО.

Як повідомляє «Укрінформ», така інформація надійшла від командувача Збройними Силами НАТО в Європі генерала Філіпа Брідлава.

«Поки в НАТО не можуть підтвердити точну кількість російських військ на сході України», – прокоментував ситуацію командувач Філіп Брідлав.

За словами американського генерала, протягом останнього часу в НАТО зафіксували появу на сході України систем ППО і засобів радіоелектронної боротьби. На уточнююче запитання від журналістів Філіп Брідлав не надав детальнішої інформації про присутність російських силовиків в Україні, лише зазначивши, що це питання в компетенції розвідувальних органів.

«Але, про що ми точно можемо говорити, так це те, що підтримувані російською стороною сили отримали нові можливості, щоб чинити тиск на українських силовиків, що викликає стурбованість», – підсумував Брідлав.

Читайте також: