fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи використовують новітню зброю в Луганській області, – ОДА

Незаконні збройні формування продовжують вести активні артилерійські обстріли населених пунктів Луганської області, які знаходяться під контролем української сторони. В результаті обстрілу терористів гинуть мирні громадяни. Таке повідомлення оприлюднила прес -служба керівника Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

Відзначимо, що в середу ввечері терористи з боку міста Первомайська, який окупований так званою «Луганською народною республікою», обстріляли місто Золоте-3 (Попаснянський район). На даний момент місто Золоте-3 знаходиться під контролем української сторони. У загальній складності по місту терористи випустили близько чотирьох десятків реактивних снарядів. За інформацією Луганської ОДА, під час обстрілу постраждали і житлові квартали. Зокрема, в результаті обстрілу загинула одна жінка. Крім того, одна людина була важко поранена. В даний момент потерпілий знаходиться в лікарні.

«Потужні обстріли з мінометів і РСЗВ "Град" пережила і Попасна», – заявив керівник Луганської обласної державної адміністрації.

За його словами, був пошкоджений ряд житлових будинків, які розташовані по вулицях Леніна, Північній та Донецькій. Також постраждала залізнична лінія "Попасна – Комишуваха" і водонапірна башта.

«Вибуховою хвилею від снарядів в середній школі вибиті двері та вікна, а один мікрорайон міста залишився без світла. Обстрілювали Попасну новими снарядами, від яких залишаються більші воронки, ніж від мінометних мін або "Градів"», – додали в Луганській обласній державній адміністрації.

Результати обстрілу Попасної

Читайте також: