fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Українська авіація на Донбасі використовується виключно в мирних цілях, – Міноборони

Авіація з боку України використовується виключно для евакуації поранених, надання медичної допомоги, для перевезення особового складу та вантажів. Про це заявив заступник керівника Управління інформаційних технологій Міноборони Сергій Галушко, повідомляє УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

"Коли медичний вертоліт оснащений ношами для перевезення поранених і чимось необхідним для них – повірте, одночасно використовувати ракети він не може. Їх там просто немає", – сказав він.

За словами Глушка, в Міністерстві оборони проаналізували витоки неправдивої інформації про нібито використання Україною бойових вертольотів. Все вказує на те, що її джерело – "на території північного сусіда", – додав Галушко.

"Розкрутка цієї теми пішла виключно з території Росії, з тих ЗМІ та інтернет-ресурсів, які мають відповідну спрямованість", – заявив представник Міноборони.

Також повідомляється, що напередодні глава координаційної групи Спільного центру з контролю і координації припинення вогню з російської сторони полковник Збройних сил Росії Андрій Козлов заявив, що українська армія застосувала бомбардувальну авіацію при обстрілі Донецька і Горлівки.

Джерело: УНН

Читайте також: