fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У донецькому аеропорту був запеклий бій, – Бірюков

У донецькому аеропорту відбувся запеклий бій. Про це повідомив радник президента України і помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

 За його словами, кілька десятків бійців ВДВ, які вирушили на допомогу своїм в донецький аеропорт, через густий туман заблукали і потрапили в місце концентрації бойовиків. Є загиблі, проте їх точна кількість невідома. Крім того, 8 бійців були взяті в полон.

 «Сьогодні вранці кілька десятків бійців ВДВ пішли на допомогу своїм, до донецького аеропорту. Густий туман, видимість була близько 20-30 метрів. Це складно пояснити мирним, що не були жодного разу на передовій – але такий туман смертельний для психіки і для людей. Особливо коли ти намагаєшся максимально непомітно наблизитися, коли ти розумієш, що в будь-яку секунду тебе можуть убити. Нерви здають, швидко», – написав він у Facebook.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

 «Але в ДАПі ситуація ще гірша – пересуватися потрібно було по плоскому бетонному столу, без єдиного орієнтира. І вони промахнулися, промахнулися на 800 метрів, взяли трохи лівіше. І потрапили прямо в місце концентрації бойовиків. Був бій. Були загиблі. І 8 людей потрапили в полон. Напевно офіційно це ще не озвучили, але навряд чи хтось зараз це буде заперечувати – є прізвища, є документи», – додав Бірюков.

Читайте також: