fbpx
Політика

Радикальна партія, «Батьківщина» і «Самопоміч» вимагають визнати РФ країною-агресором і ввести воєнний стан

На думку народного депутата України Олега Ляшка, постійні агресивні провокаційні дії з боку Росії свідчать про те, що Путін де-факто відмовляється виконувати свої обов’язки в рамках Мінських угод. Тим самим, за словами нардепа, Росія свідомо зриває процес мирного врегулювання на базі Мінських угод, на який покладають такі великі надії в Європі та керівництво самої України.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Разом з тим, Олег Ляшко вважає, що Росію необхідно визнати країною-агресором відповідно до резолюції Генасамблеї ООН від 14 грудня 1974 року. Як він зазначив, відповідну постанову було подано до Верховної Ради минулого тижня ним і лідерами фракцій «Самопоміч» та «Батьківщина».

 При цьому Олег Ляшко звернув увагу на те, що розроблена ними постанова також передбачає створення системного механізму протидії та ліквідації наслідків агресії Росії проти України.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «Зокрема, ми рекомендуємо президенту Порошенку ввести на території України військове положення до припинення збройної агресії Російської Федерації проти України, а прем’єр-міністру Яценюку створити в системі виконавчої влади посаду урядового уповноваженого з питань протидії збройній агресії Російської Федерації проти України та ліквідації її наслідків», – уточнив він.

Читайте також: