fbpx
Політика

Міністр енергетики проігнорував вимогу антикорупційного комітету, – Єгор Соболєв

Народний депутат України від фракції «Самопоміч», глава антикорупційного комітету Єгор Соболєв звернув увагу на те, що вже пройшов тиждень, який комітет давав міністру енергетики на оприлюднення і пояснення контрактів із закупівлі вугілля.

 Як зазначив Єгор Соболєв, Володимир Демчишин так і не зробив цього. Він лише звернувся в підконтрольну міністерству державну компанію з рекомендацією оприлюднити умови завезення останньої партії африканського вугілля.

 «Це – шлях в нікуди. Всі біди в електроенергетиці – через боротьбу за право очолити корупцію в ній. Є огидні ознаки, що в цю боротьбу втягнули міністра і президента. Це смертельно небезпечно в умовах війни за незалежність», – додав нардеп.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 При цьому він звернув увагу на те, що підписаний контракт з Росією та Кримом на постачання електроенергії лише додає нові питання щодо корупції та зради чиновників.

 «Вихід той же – це повна прозорість усіх угод. Прошу зрозуміти і міністра енергетики та президента – ми не зупинимося. Будуть або ясні прозорі угоди, або збільшення тиску з нашого боку», – додав Єгор Соболєв.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 За його словами, він також домовився з Семеном Семенченком про те, що в забезпеченні прозорості в енергетиці антикорупційному комітету буде також допомагати комітет з питань нацбезпеки і оборони.

Читайте також: