В ЄС напружені дебати щодо «російського питання»

Запланована на понеділок, 19 січня 2015 року, прес-конференція Верховного представника ЄС з міжнародної політики і політики безпеки Федеріки Могеріні була скасована у зв’язку з «напруженими дебатами» щодо Російській Федерації. Відзначимо, що прес-конференція Федеріки Могеріні повинна була пройти в Брюсселі в рамках чергового засідання Ради Європейського союзу. Про це інформує Майя Кочьянчич, прес-секретар Федеріки Могеріні.

Як пояснила Майя Кочьянчич, денну прес-конференцію високого представника ЄС з міжнародної політики і політики безпеки було вирішено скасувати «у зв’язку з глибокими і конструктивними дебатами щодо Російської Федерації та боротьби проти тероризму». За її словами, сьогодні пройде лише вечірнє підсумкове спілкування Федеріки Могеріні з журналістами.

Related Post

Крім того, під час інтерв’ю Майя Кочьянчич пояснила, що обговорення ситуації навколо Російської Федерації займає у європейських політиків більше часу, ніж планувалося спочатку.

Раніше повідомлялося, що «російське питання» і заходи щодо боротьби з тероризмом будуть ключовими в рамках чергового засідання Ради ЄС. Розглянути зазначені питання повинні були представники Ради ЄС із закордонних справ.

Нинішня складність дебатів щодо Російської Федерації викликана різними позиціями країн-членів ЄС. Як відомо, європейські міністри повинні досягти консенсусу з приводу своєї політики щодо Російської Федерації. Проте на даний момент загальної думки з цього питання не існує.

Федеріка Могеріні про Європейський союз та Росію

Leave a Comment