fbpx
Політика

В ЄС напружені дебати щодо «російського питання»

Запланована на понеділок, 19 січня 2015 року, прес-конференція Верховного представника ЄС з міжнародної політики і політики безпеки Федеріки Могеріні була скасована у зв’язку з «напруженими дебатами» щодо Російській Федерації. Відзначимо, що прес-конференція Федеріки Могеріні повинна була пройти в Брюсселі в рамках чергового засідання Ради Європейського союзу. Про це інформує Майя Кочьянчич, прес-секретар Федеріки Могеріні.

Як пояснила Майя Кочьянчич, денну прес-конференцію високого представника ЄС з міжнародної політики і політики безпеки було вирішено скасувати «у зв’язку з глибокими і конструктивними дебатами щодо Російської Федерації та боротьби проти тероризму». За її словами, сьогодні пройде лише вечірнє підсумкове спілкування Федеріки Могеріні з журналістами.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Крім того, під час інтерв’ю Майя Кочьянчич пояснила, що обговорення ситуації навколо Російської Федерації займає у європейських політиків більше часу, ніж планувалося спочатку.

Раніше повідомлялося, що «російське питання» і заходи щодо боротьби з тероризмом будуть ключовими в рамках чергового засідання Ради ЄС. Розглянути зазначені питання повинні були представники Ради ЄС із закордонних справ.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Нинішня складність дебатів щодо Російської Федерації викликана різними позиціями країн-членів ЄС. Як відомо, європейські міністри повинні досягти консенсусу з приводу своєї політики щодо Російської Федерації. Проте на даний момент загальної думки з цього питання не існує.

Федеріка Могеріні про Європейський союз та Росію

Читайте також: