fbpx
Право

Українців попереджають про шахрайство під час оформлення біометричних паспортів

Державна міграційна служба закликала українців не користуватися послугами сумнівних посередників, які пропонують оформлення біометричних паспортів за підвищеними тарифами. Адже тільки Державна міграційна служба України наділена повноваженнями щодо оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Ні міграційна служба, ні ДП «Документ» не співпрацюють з питань оформлення закордонного паспорта ні з якими приватними компаніями. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на урядовому порталі.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У Держміграційній службі зазначили, що з введенням біометричних паспортів активізувалися шахраї і фірми-посередники, які пропонують «прискорити» процедуру оформлення біометричних паспортів. Розцінки на послуги таких посередників коливаються від 1000 гривень і більше. Закінчується це, як правило, в кращому випадку звичайним оформленням документа в міграційній службі у встановлений законодавством термін, в гіршому – втратою коштів і неотриманням документа.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Для оформлення біометричного паспорта громадянам необхідно звертатися у відповідний найближчий підрозділ міграційної служби, і нікуди більше. Тільки працівники міграційної служби здійснюють фотографування, сканування підпису і відбитків пальців рук людини, і без особистої присутності людини в підрозділі ДМС ці процедури провести неможливо. Система, на основі якої оформляються паспорти, не приймає інформацію ні з яких носіїв», – нагадали в Держміграційній службі.

Читайте також: