fbpx
Право

Верховна Рада дозволила відправляти працівників у зоні АТО у відпустки за свій рахунок

Верховна Рада України підтримала в першому читанні і в цілому законопроект № 1543 «Про внесення зміни до статті 25 Закону України "Про відпустки" (щодо відпусток працівникам за місцем роботи на території проведення антитерористичної операції)». За відповідне рішення проголосували 265 нардепів.

Законом, з метою збереження трудових відносин між працівником і підприємством, дозволяється надавати працівникам на їх прохання відпустку без збереження зарплати за місцем роботи на території проведення антитерористичної операції. Відпустка надається на весь період проведення такої операції з урахуванням часу, необхідного для повернення на місце роботи після прийняття рішення про його припинення.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Це з одного боку, дасть шанс для того, щоб збереглося робоче місце, з іншого боку – для працівника це можливість зберегти власний трудовий стаж, щоб цей трудовий стаж був зарахований йому при нарахуванні всіх наступних страхових випадків», – заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, представляючи законопроект у сесійній залі.

Читайте також: