fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У зоні АТО терористи встановили рекорд щодо кількості обстрілів, – Бірюков

У зоні проведення антитерористичної операції в Луганській та Донецькій областях впродовж минулої доби було встановлено рекорд щодо кількості обстрілів, проведених терористами. Таку інформацію оприлюднив помічник міністра оборони і радник президента України Юрій Бірюков на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«За добу в зоні АТО більше 100 артилерійських обстрілів, це абсолютний "рекорд". Такого товстого звіту за підсумками минулих діб я жодного разу не бачив. У них весняне загострення почалося?», – підкреслив Юрій Бірюков.

Як інформують в прес-центрі штабу АТО, протягом останньої доби бандитські формування 129 раз піддавали обстрілу позиції українських військовослужбовців. Зокрема, починаючи з 18:00 середи і до ранку четверга, бандити з незаконних збройних формувань обстріляли населені пункти і позиції сил АТО 44 рази. Варто відзначити, що з 19:00 найбільше загострення ситуації було зафіксовано на луганському напрямку – по населених пунктах Верхня Вільхова, Кряківка, Кримське, Трьохізбенка та Станиця Луганська терористи в цілому завдали 13 ударів з «Градів».

«Крім того, протягом доби терористи не припиняли піддавати обстрілу позиції українських військових в районі донецького аеропорту. Під артобстріл з "Граду" потрапили населені пункти Красногорівка, Тоненьке, Піски і Богданівка. З гранатометів і ствольної артилерії о 2:30 був обстріляний новий термінал аеропорту», – додали в штабі.

 

Спікер штабу АТО про ситуацію на Донбасі станом на ранок 15.01.15

Читайте також: