fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Стрілянина біля донецького аеропорту не вщухає з обох сторін

Бойові дії в районі донецького аеропорту ведуться з обох сторін конфлікту. Про це повідомив заступник голови моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг під час прес -конференції в Донецьку, передає кореспондент УНН.

"На місці сьогодні ми змогли переконатися в тому, що стрілянина ведеться в обох напрямках. Оскільки у нас не було можливості з’явитися в безпосередній близькості до аеропорту, я не бачив будинки, у мене немає інформації, яка дозволила б мені говорити, з якого боку ведуться обстріли. Втім, ми точно знаємо, що обидві сторони ведуть певні дії в житловій зоні – там, де проживають місцеві жителі. Саме тому, що позиції сил розташовані таким чином, що страждає мирне населення, яке не бажає бути залученим у військові дії", – повідомив А.Хуг.

Нагадаємо, як повідомляв прес-центр АТО, епіцентром найбільшого протистояння залишається донецький аеропорт і населені пункти поблизу нього, а також ряд населених пунктів на дебальцевському і луганському напрямках. У прес-центрі також повідомили, що донецький аеропорт незаконні збройні формування почали обстрілювати з мінометів о 6:00 ранку.

"О 9.20 бойовики почали штурм форпосту українських "кіборгів". Наші воїни відбили атаки бойовиків, завдаючи їм шкоди. Терористи відступили і протягом дня обстрілювали новий термінал і диспетчерську вежу з мінометів і танків. Захисники аеропорту не втрачають контролю над своїми позиціями і отримують потужну вогневу підтримку", – йдеться в повідомленні.

Джерело: УНН

Читайте також: