fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У зоні АТО понад 36 тисяч терористів, – Турчинов

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей розгорнуті військові угруповання терористів, загальна чисельність яких становить 36 тисяч осіб. Варто відзначити, що в даний момент на захоплених територіях Донбасу знаходиться близько 8,5 тисяч військовослужбовців, що представляють регулярні війська Російської Федерації. Таку інформацію оприлюднив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час сьогоднішнього засідання Верховної Ради.

Варто відзначити, що під час засідання Верховної Ради секретар РНБО представив указ Петра Порошенка про проведення чергової хвилі часткової мобілізації в Україні.

«Військові угрупування на Донбасі мають на озброєнні 990 бойових броньованих машин і 542 одиниці танків. За наявними даними, артилерійських систем, у тому числі систем залпового вогню, – 694 одиниці, 4 реактивні комплекси. Крім того, зенітно-ракетних комплексів налічується до 57 одиниць», – заявив Олександр Турчинов.

Як відомо, раніше Олександр Турчинов прибув до Верховної Ради України з метою представлення указу глави держави про проведення чергової хвилі часткової мобілізації. Варто відзначити, що з 20 січня 2015 в Україні пройде перша хвиля мобілізації, тривалість якої складе 90 днів. З квітня в Україні стартує друга хвиля тривалістю 60 днів, а в червні – третя, тривалість якої також складе 60 днів. У загальній складності, мобілізація в 2015 році буде проходити протягом 210 днів.

Виступ Турчинова в Раді

Читайте також: