fbpx
Політика

Підготовка мобілізованих повинна тривати не менше півроку, – Віктор Балога

Як вважає народний депутат України Віктор Балога, армію, безсумнівно, потрібно підсилювати, але не за рахунок хлопців, з яких за 26 днів хочуть зробити «професійних військовослужбовців».

 «Тому я не голосував за таку мобілізацію. Я не проти того, що армію потрібно збільшувати. Я не проти того, що нам потрібно захищатися. Я проти того, що війна триває майже рік, а в країні так і не створили систему підготовки військовозобов’язаних і мобілізованих», – підкреслив він.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За словами нардепа, він проголосує за мобілізацію лише в тому випадку, якщо вона буде передбачати повне забезпечення військовослужбовця сучасною амуніцією, страхуванням життя і здоров’я, заробітною платою на рівні 15-25 тисяч гривень, і що підготовка триватиме не менше 6 місяців.

 «Це моя позиція. І я більше не хочу чути, що «йде війна і якщо ти не проголосуєш – завтра Путін буде в Києві». Проголосували перший раз, другий, але зараз, шановні, це на вашій совісті. У влади був рік, щоб створити систему підготовки військовослужбовців. Замість того, вони знову шлють на війну людей, які не навчені воювати, не захищені державою, босі і голі, і які потім своїми смертями розплачуються за чиюсь бездіяльність», – констатував Віктор Балога.

Читайте також: