fbpx
Політика

Процес децентралізації буде швидким і ефективним, – Наталія Яресько

Як зазначила міністр фінансів України Наталія Яресько, цього року уряд робить перші по-справжньому важливі кроки на шляху до децентралізації влади. При цьому вона підкреслила, що в першу чергу децентралізація – це перерозподіл ресурсу, а також делегування повноважень і відповідальності.

 За її словами, Бюджетний кодекс закладає нову систему міжбюджетних відносин і перші паростки децентралізації.

 «Уряд дає більший ресурс місцевим бюджетам, в той же час збільшує їх відповідальність за видатками та вводить м’яке стимулювання до створення ефективних громад. І найголовніше – на заміну системи балансування доходів і витрат ми пропонуємо принципово нову систему вирівнювання», – додала міністр.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Наталія Яресько підкреслила, що все це дасть місцевим бюджетам до 45 мільярдів гривень додаткового ресурсу, які місцева влада зможе направляти на вирішення тих чи інших проблем.

 За словами міністра, місцевим органам державної влади тепер не доведеться чекати прийняття Державного бюджету, щоб сформувати свої власні.

 «Уряд переконаний, що процес децентралізації, який ми почали цьогоріч, буде швидким і ефективним, в першу чергу, для місцевих громад і для людей», – підсумувала вона.

Читайте також: