fbpx
Політика

Яценюк: В Україні планується скоротити термін видачі закордонних паспортів до 20 днів

У Кабінеті міністрів України збираються скоротити термін видачі закордонних паспортів для українців до 20 днів. Про це в ході сьогоднішньої презентації біометричних паспортів в будівлі уряду України заявив Арсеній Яценюк. Слова прем’єр-міністра передає агентство РБК-Україна.

«Термін видачі закордонних паспортів в Україні ми скорочуємо до 20. За прискореною процедурою зараз 10 днів, ми плануємо скоротити до 7. Однак ми повинні ще попрацювати для того, щоб реалізувати ці плани», – зазначив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Як зазначив прем’єр-міністр України, в даний момент термін видачі закордонних паспортів в Україні гальмується через довге транспортування документів зі столиці в регіони.

«Я так розумію, що зараз основна проблема по термінах, – що паспорти друкуються на столичному поліграфкомбінаті "Україна". Крім того, ми збираємося скоротити кількість квитанцій, які потрібно сплатити при оформленні паспорта», – підсумував Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Яценюк про видачу біометричних паспортів

Читайте також: