fbpx
Політика

«Встановлення будь-яких «зон розмежування» з терористами незаконне», – Ігор Луценко

Коментуючи новину про те, що ротація українських «кіборгів» в донецькому аеропорту відбувається через російський блокпост, що вже було офіційно визнано українською владою, народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко нагадав, що про це було відомо давно, хоча влада і довгий час все спростовувала.

 «Як відомо і про те, що наказами командування ЗСУ обмежувалися можливості ведення вогню по російських військах, що кілька разів в Піски під Донецьком надходив наказ відступити. І тільки непокора добровольчих батальйонів змушувала «офіційну» Україну робити вигляд, що це її воля – воювати за донецький аеропорт і тримати Піски», – додав він.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Разом з тим, як вважає Ігор Луценко, можна лише порадіти тому, наскільки мало авторитету у нинішнього керівництва ВСУ і наскільки багато в долі країни вирішують справжні польові командири.

 При цьому він звернув увагу на те, що встановлення будь-яких «зон розмежування» з терористами, фактичне визнання права за російськими військовими права контролювати частину території України – повністю незаконне.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Українське законодавство, навпаки, зобов’язує вищих посадових осіб держави давати відсіч зовнішній агресії – і не віддавати ні клаптика території ворогові, якщо інше не передбачено міжнародними угодами», – підкреслив він.

Читайте також: