fbpx
Політика

ГПУ підтвердила факт корупції в угоді з південноафриканським вугіллям, – Борислав Береза

На сьогоднішньому засіданні Антикорупційного комітету виступили представники Генеральної прокуратури, які офіційно визнали факт корупції в угоді з південноафриканським вугіллям. Про це повідомив народний депутат Борислав Береза.

 За його словами, винним був названий заступник голови «Укрінтеренерго» Володимир Зіневич. Збиток, нанесений Україні, визначений як розтрата на суму 846 млн гривень. При цьому Борислав Береза ​​звернув увагу на те, що суд прийняв рішення відпустити Зіневича під домашній арешт під заставу в 300 мінімальних окладів.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 «Хто курирував, санкціонував і схвалив контракт, представник Генпрокуратури не повідомив. Але те, що без згоди вищого керівництва України цей контракт б не підписали – підтвердив. Хто дав санкцію на підписання не повідомив», – додав нардеп.

 Як зазначив Борислав Береза, в процесі обговорення даного питання також було зафіксовано, що на той момент прем’єр-міністром був Арсеній Яценюк, а міністром енергетики – Юрій Продан.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 

Читайте також: