fbpx
Політика

Ева Копач: “З 2016 року Польща збільшить витрати на армію”

У першому кварталі 2015 польський уряд підготує проект закону, який спрямований на збільшення оборонних витрат країни з 2016 року. Очікується, що на військові потреби Польща буде витрачати 2 % ВВП країни.

Про це на прес-конференції заявила прем’єр-міністр Польщі Ева Копач, яка підвела підсумки перших 100 днів роботи уряду, про що повідомляє кореспондент «Укрінформу» в Польщі.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

«Уряд підготував проект закону, і цей проект буде готовий вже в першому кварталі поточного року. Мається на увазі проект закону, який збільшує витрати країни на обороноздатність до рівня не менше 2 % від ВВП країни. Такі зміни в країні очікуються з 2016 року», – розповіла журналістам Ева Копач на підсумковій прес-конференції.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Глава уряду також повідомила, що минулого року Міністерство оборони на модернізацію армії витратило близько 8,27 млрд злотих, що в доларах майже 2,4 мільярда. Такі витрати є рекордними.

Нагадаємо, що президент Польщі Броніслав Коморовський неодноразово наполягав на збільшенні бюджету Міністерства оборони Польщі.
 

Читайте також: