fbpx
Політика

«Постанова про створення слідчої комісії щодо Іловайська та інших подій буде розглянута на першому засіданні профільного комітету», – Семенченко

Як повідомив народний депутат України від фракції «Самопоміч», комбат батальйону «Донбас» Семен Семенченко, проект постанови, що передбачає створення слідчої комісії, яка займатиметься розслідуванням Іловайскої трагедії та інших пригод, буде розглянуто на першому в цьому році засіданні комітету з питань нацоборони і безпеки. Потім дана постанова буде винесена на розгляд Верховної Ради.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Семен Семенченко нагадав, що комітет в грудні 2014 року отримав від слідчої комісії попереднього скликання Верховної Ради звіт з розслідування подій під Іловайськом. Після цього комітетом було прийнято рішення запропонувати ВР України восьмого скликання не просто відновити розслідування, а й поширити сферу діяльності комісії на весь ланцюжок подій, починаючи від перших проявів сепаратизму в Криму та на Донбасі, до подій в Слов’янську, Саур -Могилі та Іловайську.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Також Семен Семенченко повідомив про те, що ініціює створення спеціального інформаційного ресурсу в Інтернеті для первинного збору свідчень учасників подій, фото та відеоматеріалів. 

 

Читайте також: