fbpx
Ситуація на Південному Сході України

РНБО повідомляє про збільшення кількості обстрілів в зоні АТО

У зоні проведення антитерористичної операції в Луганській та Донецькій областях українська сторона фіксує збільшення кількості обстрілів. За наявними даними, в останні дні збільшилася кількість обстрілів Луганської та Донецької областей з боку незаконних збройних формувань. Таку інформацію під час сьогоднішнього брифінгу в Києві оприлюднив спікер Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко. Слова спікера РНБО передає інформаційне агентство РБК- Україна.

«За наявними даними, протягом минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції зафіксовано збільшення кількості обстрілів і різних збройних провокацій з боку терористів. Крім стрілецької зброї бандитські формування використовують проти позицій української армії артилерію і танки», – заявив Андрій Лисенко.

Після цього спікер РНБО запевнив, що українські військові не відповідають на провокації з боку терористів, дотримуючись тим самим режиму припинення вогню в зоні АТО. Однак Андрій Лисенко пояснив, що у разі прямої загрози життю українських військовослужбовців бойовики отримують гідну відповідь.

«Наприклад, в районі населених пунктів Стара Гнатівка і Гранітне, розташованих у Донецькій області, українським військовослужбовцям вдалося успішно відбити спробу нападу бойовиків», – підкреслив Андрій Лисенко.

За інформацією розвідки, в даний момент на захоплених територіях Донбасу триває концентрація сил терористів в деяких населених пунктах.

Читайте також: