fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

РФ продовжує перекидати живу силу і техніку на Донбас, – РНБО

Останнім часом для підтримки незаконних збройних формувань з території Російської Федерації на Донбас триває перекидання військової техніки і живої сили. Таку інформацію під час сьогоднішнього брифінгу в Києві оприлюднив спікер Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко. Слова спікера РНБО передає інформаційне агентство РБК- Україна.

«Терористи продовжують здійснювати перекидання живої сили і військової техніки з Російської Федерації на захоплені території східних регіонів України», – заявив Андрій Лисенко.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Під час брифінгу спікер РНБО пояснив, що напередодні українська сторона зафіксувала пересування військовослужбовців Збройних сил РФ (контрактної служби). Цікаво, що російські військовослужбовці були замасковані під місцевих терористів.

Після цього Андрій Лисенко розповів, що українська розвідка повідомила про можливу підготовку провокацій у зоні АТО з боку терористів. Зокрема, в районі населеного пункту Тельманове зафіксовано переміщення групи терористів, які були одягнені у військову форму Збройних сил України нового зразка.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

«Такі дії терористів можуть говорити про підготовку нових провокацій у зоні АТО», – попередив Андрій Лисенко.

Під час брифінгу Андрій Лисенко розповів і про ситуацію з втратами сил АТО. За його словами, впродовж минулої доби в зоні АТО не загинув жоден українських військовий. Протягом доби лише 1 військовий отримав поранення. 

Читайте також: