fbpx
Політика

Мілош Земан розкритикував марші на честь Степана Бандери

Президент Чехії Мілош Земан вважає, що марш на честь лідера ОУН Степана Бандери говорить про те, що «з Україною відбувається щось не те».

«1 січня в Україні були організовані марші в пам’ять Степана Бандери, який має схожість з Рейнхардом Гейдріхом (рейхспротектор окупованих нацистською Німеччиною чеських земель). У зв’язку з цим я кажу, що з Україною щось не так», – висловив свою позицію Мілош Земан в інтерв’ю чеським виданням.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

1 січня по Україні пройшли традиційні марші, присвячені Дню народження Степана Бандери, який 15 жовтня 1959 загинув у Мюнхені.

До слова, це вже не перше подібного роду висловлювання чеського лідера на адресу України. 3 січня Мілош Земан протиставив українського президента Петра Порошенка і прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Під час спілкування з журналістом празького видання Právo він заявив, що президент України «може бути людиною миру», а прем’єр-міністр країни Арсеній Яценюк є «прем’єром війни».

Читайте також: