fbpx
Політика

Бійцям АТО видали неякісне обмундирування

Українська прокуратура виявила зловживань на 6,6 мільйона гривень з постачання військовим обмундирування, яке виявилося неякісним. Так, зокрема, з’ясувалося, що бушлат для військових АТО загоряється за кілька секунд, а в зимовому обмундируванні неможливо воювати – бушлати мокнуть і горять, а берци рвуться і натирають ноги.

Незважаючи на ці факти, військове керівництво запевняє, що основна маса проблем вже вирішена, а браковані речі називає випадковими і одиничними.

Журналісти ТСН вирішили самі все перевірити і з’ясували, що в Дебальцеве Донецької області бійці батальйону імені генерала Кульчицького Нацгвардії досі служать в літньому одязі. Тепер їх перекинули під Станицю Луганську на Луганщині, а командування видало цілому взводу бушлати, які від запальнички спалахують за дві секунди, що вже говорити про обстріл "Градами" або вогневу атаку.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Також виявилося, що ці куртки ще й під дощем мокнуть наскрізь. При цьому, бракованих бушлатів видали тільки тридцять. Здавалося б, крапля в морі, втім, українська прокуратура, яка контролює процес поставок, заявляє: приватні фірми, а подекуди і командири, охоче заощаджують на бійцях. Так, тільки в Київському гарнізоні виявлено махінацій на 6,6 мільйона гривень.

Одна перевірка навіть привела посадових осіб до кримінальної відповідальності. Йдеться про постачання бійцям Нацгвардії берців, які не відповідають стандартам. Також були виявлені порушення щодо забезпечення польовим одягом, кашкетами, утепленим польовим одягом.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Численні втручання прокуратури призвели до того, що тепер у Нацгвардії все в порядку. Керівник відділу забезпечення Сергій Трегубенко називає подію прикрою випадковістю і звітує про 100 відсотків професійно одягнених бійців. За його словами, він не знає, як неякісне обмундирування потрапило у війська, але впевнений, що командування ні при чому.

"Звідки взялося? Я скажу так: бійці Національної гвардії такими утепленими куртками не забезпечувалися", – говорить Трегубенко. Швидше за все, тепер уже нереально дізнатися, хто ж заробив на цих бушлатах, проте, радує одне – весь брак вже замінили на нормальну форму для бійців.

Читайте також: