fbpx
Політика

Юрій Стець не вимагатиме позбавити телеканал «Інтер» ліцензії

  Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявляє, що не може вимагати позбавити телеканал "Інтер" ліцензії на мовлення, це буде розцінено як тиск на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення.

 "Якщо я буду вимагати забрати ліцензію у "Інтера", то це буде прямим тиском на Нацраду з питань телебачення і радіомовлення. Очевидно, що я робити цього не можу. Я можу тільки висловлювати свою позицію – я повністю підтримую обурених блогерів. Не маючи прямих важелів впливу, я можу тільки вимкнути на своєму телевізорі телеканал, який дозволив собі транслювати громадян Росії, які роблять все можливе, щоб Україна перестала бути єдиною і незалежною", – сказав він в інтерв’ю телеканалу "112 Україна" у четвер. Разом з тим, міністр відзначив, що має намір ініціювати через Кабінет міністрів законодавчу ініціативу про поширення статусу нон-грата і на телеканали і радіо, які демонструють в ефірі продукт, який стосується росіян – персон нон-грата в Україні.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 "Вони (особи, яким заборонено в’їзд в Україну – ред.) повинні не тільки не бути присутнім в Україні фізично, але й не повинні влазити в нашу країну через ефіри. Статус персони нон- грата повинен поширюватися, в тому числі, на телеканали і радіо", – сказав Ю.Стець, зазначивши, що має намір внести цей законопроект до Верховної Ради вже на найближчому сесійному тижні.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Як повідомлялося, у новорічну ніч телеканал "Інтер" транслював концерт ряду російських виконавців, відомих своїми антиукраїнськими висловлюваннями. Це викликало хвилю обурення в блогосфері.

  За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: