fbpx
Економіка

У 2015 році чиновники будуть отримувати заробітну плату в розмірі посадового окладу

Уряд України врахував пропозицію Віктора Чумака (народного депутата від фракції «Блок Петра Порошенка») про виплату чиновникам зарплати на рівні посадового окладу.

Таку заяву зроблено прес-службою політичної сили «УДАР».

«Перехідні положення проекту державного бюджету – 2015 передбачають, що членам Кабінету міністрів та народним депутатам будуть виплачувати місячну заробітну плату тільки в розмірі посадового окладу. Але такі зміни не відповідають принципу соціальної справедливості», – прокоментував ситуацію Віктор Чумак.

За словами представника фракції «Блок Петра Порошенка», заробітна плата в розмірі тільки посадового окладу повинна виплачуватися і президенту України, голові Адміністрації президента та його заступникам, керівнику апарату Верховної Ради та його заступникам, секретарю РНБО і його заступникам, генпрокурору та його заступникам, голові уряду та іншим членам Кабінету міністрів, державним службовцям 1 і 2 категорій міністерств, голові Національного банку України та його заступникам, суддям Конституційного Суду, Верховного Суду та вищих спеціалізованих судів України.

«Громадяни України повинні оцінити те, що все вище політичне керівництво держави затягне паски», – прокоментував свою точку зору Віктор Чумак.

Нагадаємо, що сьогодні, 29 грудня, український парламент прийняв законопроект про державний бюджет на 2015 рік.

Читайте також: