fbpx
Політика

Глава держави визнав, що на Донбасі є ризик “заморожування конфлікту”

Ризик "заморожування конфлікту" на сході України існує, проте влада робить все можливе для недопущення реалізації цього сценарію. Про це під час прес-конференції заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент http://www.unn.com.ua/www.unn.com.ua/.

 "Щодо "заморожування конфлікту", дійсно, цей ризик існує. І ми робимо все можливе, щоб його не допустити", – сказав він.

 За словами президента, як тільки кордон буде закрито, то ніяких підстав для існування конфлікту на Сході не буде. П. Порошенко додав, що був створений щотижневий штаб, який в тому числі, займається недопущенням реалізації сценарію "замороженого конфлікту" на Донбасі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 "За настроями, які ми там бачимо, сьогодні ніяких підстав для небезпеки "замороженого конфлікту" не буде", – додав П. Порошенко.

 Як повідомляв УНН, конфлікт на сході України розпочався в середині квітня 2014 року, коли озброєні групи проросійських активістів почали захоплювати адмінбудівлі та відділення міліції в містах Донбасу. Українська влада у відповідь заявила про проведення антитерористичної операції із залученням Збройних сил. Поступово протистояння переросло у масштабний військовий конфлікт. Ряд українських політиків називають події на сході України "гібридною війною" Росії проти України.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 В ООН заявили, що з середини квітня на сході України загинули щонайменше 4317 людей, ще 9921 людей були поранені.

 Джерело: УНН

Читайте також: