fbpx
Право

Українським туристам оформити шенген в 2015 році буде непросто

Процес отримання шенгенської візи через туристичні агентства в 2015 році в Україні ускладниться. Справа в тому, що з наступного року українці при подачі документів повинні будуть здавати відбитки пальців. І без присутності туристів в консульстві не обійтися. Про це йдеться в статті «Готуємо «пальчики». Що змінять нові правила видачі Шенгену?» На сайті «Європейської правди».

Зараз українцям, які планують відпочити в країнах Шенгенської зони, достатньо заповнити візову анкету в турагенції, залишити там паспорт і через кілька днів вони отримують вже готові документи. У 2015 році така схема працювати вже не буде.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Нікуди не дінешся – тут без візиту в консульство не обійтися. Але відбитки, які здав заявник, залишаються в базі наступні шість років, тобто подальші візи можна отримувати вже без присутності туриста» – сказав експерт об’єднання «Європа без бар’єрів» Олександр Сушко.

Разом з тим експерт наголошує, що вже через рік ситуація може змінитися у випадку, якщо для українців буде скасовано візовий режим. Але поки жителям України, які бажають потрапити за кордон, доведеться несолодко. Особливо це стосується тих громадян, які проживають у регіонах, де немає консульств. Їм доведеться витрачати додаткові кошти і час, щоб оформити шенгенську візу в Києві чи інших містах, де є консульства.

Читайте також: