fbpx
Економіка

Росія розблокувала поставки вугілля в Україну, – Порошенко

В Україну рушили перші ешелони російського вугілля, які раніше були заблоковані. Про це під час зустрічі з новопризначеними головами Львівської, Сумської, Рівненської та Полтавської ОДА повідомив президент України Петро Порошенко, передає його прес -служба.

В ході спілкування з главами ОДА президент повідомив, що сьогодні досягнуто дуже важливого результату про розблокування поставки вугілля в Україні. «Сьогодні вже пішли перші ешелони, які забезпечать сталу роботу електростанцій, – сказав Петро Порошенко, – це перший крок, який дозволить підвищити якість роботи енергетичної системи».

Також президент зазначив, що завдання української влади напередодні новорічних свят – зробити все можливе для того, щоб захистити людей, і віялові відключення електроенергії не довелося застосовувати.

Крім того, Петро Порошенко акцентував увагу на тому, що зараз перед країною стоять два основні виклики – захист територіальної цілісності та незалежності і проведення реформ.

«Я від вас чекаю консолідації політичних сил суспільства, імплементації європейського шляху розвитку та Угоди про асоціацію. Я від вас чекаю різкого підвищення енергоефективності, тому що кожен з вас знає, що це той виклик, на який ми повинні знайти адекватну відповідь», – зазначив Петро Порошенко.

Читайте також: