fbpx
Право

Генпрокуратура України доведе справу Януковича до суду, – Ярема

В даний момент співробітники Генеральної прокуратури України займаються розслідуванням всіх незаконних дій екс-президента України Віктора Януковича. Зокрема, правоохоронці цікавляться діями Віктора Януковича за всі чотири роки його перебування на посаді глави держави. У Генпрокуратурі збираються завершити розслідування і передати «справу Януковича» безпосередньо до суду. Такою інформацією поділився глава Генпрокуратури України Віталій Ярема, передає телеканал ICTV.

«В даний момент ми розслідуємо всі кримінальні справи щодо дій Віктора Януковича в комплексі. Зокрема, свої розслідування ми починаємо ще з 2010 року і до 2014 року. Я нагадаю, що ще в 2010 році Конституційний суд України виніс рішення про так звані "тушки". Розслідуємо події і 2014 року, коли в Києві на Майдані розстрілювалися мітингувальники», – сказав Віталій Ярема.

Після цього генеральний прокурор України пояснив, що розслідування діянь колишньої влади проходить складно. За його словами, таке масштабне розслідування є першим для України за всю історію після здобуття незалежності.

«Нещодавно наші слідчі зіткнулися з епізодами масових порушень прав людини в Україні. Зараз їм потрібно все охопити і відповідним чином зафіксувати. В даний момент наше відомство працює в посиленому режимі. В рамках розслідування ми дотримуємося всіх процесуальних термінів. До нас є претензії і критика, але я хочу запевнити, що розслідування у цій справі завершиться і його передадуть до суду», – підсумував Віталій Ярема.

Ярема розповів про розслідування розстрілів на Майдані

Читайте також: