fbpx
Економіка

Нємцов: “У 2015 році російський бюджет зіткнеться з дефіцитом в 2 трильйони рублів”

Зміцнення рубля в останні тижні року можна пов’язати з продажем валюти експортерами, так як їм потрібно платити податки. А податки експортери в Російській Федерації змушені платити в рублях. Про це вчора ввечері заявив російський опозиційний політик Борис Нємцов.

«Минулого тижня Володимир Путін зробив пропозицію великому бізнесу, від якої неможливо відмовитися. Зокрема, він запропонував бізнесменам продавати валюту до кінця року, щоб уникнути непорозумінь. Ніяких інших факторів, які зміцнюють рубль, більше немає», – висловив свою точку зору російський політик.

На думку Нємцова, на початку нового року курс 54-55 рублів за долар при ціні нафти в 60 доларів за барель довго триматися не може.

«Бюджет розраховували, виходячи з ціни нафти в 3620 рублів за барель. При 55 рублях за 1 долар і ціну на нафту в 60 доларів виходить виручка 3300, а це говорить про те, що бюджет чекає дефіцит в 1,5 трильйона рублів. Якщо додати до цієї суми зниження ВВП, то дефіцит буде вище 2 трильйонів. Покрити такий дефіцит можна або за рахунок емісії, або за рахунок піраміди ДКО», – написав Нємцов.

Читайте також: