fbpx
Політика

Уряду потрібно шукати кошти в бюджет у олігархів, – Томенко

У позиціях чиновників, народних депутатів, експертів та громадськості, які працюють сьогодні над формуванням бюджету на наступний рік, все ще зберігаються серйозні розбіжності. Про це повідомив член фракції «Блок Петра Порошенка» Микола Томенко.

 «Якщо виходити з тези, яку озвучив глава уряду, що бюджет-2015 має бути бюджетом виживання, то це повинен бути бюджет виживання для олігархів, а не для простих людей», – заявив нардеп.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Як стверджує Микола Томенко, парламент готовий підтримати прийняття непопулярних соціальних заходів, про які говорить Кабінет міністрів. Однак, за його словами, поки що ці непопулярні заходи уряд хоче в черговий раз застосувати до найбільш незахищених категорій – вчителів, медиків, працівників сфери культури тощо.

 Микола Томенко вважає, що надходження коштів до бюджету слід шукати не в кишенях простих громадян чи малого бізнесу, а у олігархів, які контролюють тіньову економіку і використовують природні ресурси, а також бюджетні кошти для власної вигоди.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 «Необхідно нарешті запропонувати систему так званого прогресивного оподаткування, яка б дала можливість залучити кошти надбагатих і багатих громадян. Тобто, повернути їх з-за кордону, обкласти податками найбільш прибуткові сфери підприємницької діяльності», – підкреслив він.

Читайте також: