fbpx
Політика

Російські багатії масово тікають до Великобританії

Владі Великобританії вдалося зафіксувати значне збільшення кількості російських олігархів, які приїжджають на проживання в країну. Британське керівництво сформовану ситуацію пояснює погіршенням ситуації в російській економіці.

Як повідомляють у виданні Financial Times, Міністерство внутрішніх справ Великобританії відзначає, що в перші 9 місяців 2014 року так звані інвестиційні візи до Британії отримали 162 росіянини.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Відзначимо, що такого роду дозволи на в’їзд в наслідку значно спрощують отримання громадянства, а також спрощують процес придбання нерухомості. За це власник такої візи повинен придбати цінні папери британських компаній на суму від 1 до 10 мільйонів фунтів стерлінгів. У цьому випадку право на житло можна отримати через 2-3 роки, а британське громадянство – через 5 років.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За словами британських офіційних осіб, за весь минулий рік подібні візи отримали лише 118 осіб. Таким чином, враховуючи перші 9 місяців 2014 року, цей показник виріс на 69 %.

Читайте також: