fbpx
Політика

ВО «Батьківщина» підтримає скасування позаблокового статусу України

Народні депутати від фракції «Батьківщина» збираються підтримати проект закону про скасування позаблокового статусу України . Крім того, в «Батьківщині» закликають всі інші фракції Верховної Ради об’єднатися, щоб встановити мир в країні. З такою заявою виступила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, передає РБК- Україна .

«Наша партія вже більше року наполягає на скасуванні позаблокового статусу держави, що дозволить увійти в систему колективної безпеки Північноатлантичного альянсу. Ми готові підтримати законопроект "Про внесення змін до деяких законів щодо відмови від здійснення політики позаблоковості"» , – заявила Юлія Тимошенко.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Після цього Юлія Тимошенко звернулася до всіх фракцій Верховної Ради з проханням не наполягати на своїх законопроектах щодо скасування позаблокового статусу, а зробити акцент на президентському законопроекті.

«Я впевнена, що, якщо 23 грудня нам вдасться скасувати позаблоковий статус, то таке голосування по своєму статусу можна прирівняти до декларації про державний суверенітет України», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте також: