fbpx
Політика

В Україні не повинно бути приватних армій, – Ложкін

  Глава адміністрації президента України Борис Ложкін вважає, що оптимальним рішенням ефективного функціонування добровольчих батальйонів стане їх входження до складу військових бригад, а приватної армії в країні бути не повинно.

 "Ймовірно, оптимальне рішення – зробити ці батальйони частиною військових бригад. Можливо, штурмовими батальйонами всередині військових бригад. Тоді вони стануть нормальною військовою частиною щодо дисципліни, військового вишколу, спорядження. Цей процес вже почався", – розповів він в інтерв’ю інтернет-виданню "Українська правда", друга частина якого опублікована в середу.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 Відповідаючи на питання про те, що є батальйони, які фінансуються олігархами, свого роду приватні армії, Б.Ложкін підкреслив: "Не повинно бути ніяких приватних армій в країні, це безумовно. Ще раз, всі батальйони, які є боєздатними, які ефективні, повинні стати частиною військових бригад. Крапка. Ніяких приватних армій в країні не може бути, не повинно бути і не буде. Це жорстка позиція президента".

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Щодо опору з боку добровольчих батальйонів глава АП сказав: "Я про це не знаю. Вони ж отримають нормальні тренувальні бази, вони стануть повноцінною ефективною бойовою одиницею. Насправді, для бійців це тільки плюс. Вони отримають найсучаснішу зброю, вони отримають техніку".

  Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: