fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У «ДНР» визнали неефективність проведеної «мобілізації», – Дмитро Тимчук

 Військове керівництво «ДНР» констатувало, що проведення «мобілізаційних заходів» не дало значного позитивного ефекту. Про це розповів представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук. Зокрема він зазначив, що кількість «мобілізованих» за час конфлікту ледь перевищила позначку в 1 тисячу осіб.

 Разом з тим він розповів, що в районі Донецька спостерігається загострення конфлікту між місцевими бойовиками, які не підкоряються керівництву «ДНР», а також підрозділом «Оплот». Причина конфлікту – розподіл одержуваної від Росії «допомоги». Періодично в районі фіксуються окремі сутички між бойовиками.

 Тим часом, в районі Оленівка – Докучаєвськ російсько-терористичні війська продовжують посилено відновлювати боєздатність відведеної сюди бронегрупи і залишків зведеної артгрупи, що підтримувала її.

 «Відзначено прибуття в розпорядження цих підрозділів конвою постачання (зі спорядженням, боєприпасами і запчастинами), що раніше прямував через Амвросіївку і Старобешево. На даний момент розташовані південніше від Докучаєвська раніше використовувані вогневі позиції артгрупи залишаються зайнятими», – йдеться в повідомленні.

 Також, за словами Тимчука, з району Краснодону в район Станиці Луганської і Щастя перекидається «батальйон армії Новоросії». Даний батальйон складається з російських найманців, які пройшли курс підготовки на полігоні ВС РФ у Ростовській області.

 «Батальйон 2-х ротного складу (до 240 бойовиків). Має у своєму складі мінометну батарею, кілька ПТРК (до 4 -х штук), 10 бойових броньованих машин (ББМ) і 3 танки», – зазначив він.

 

Читайте також: