fbpx
Політика

Пєсков: «Путін утримається від спеціальних заяв з приводу рубля»

Президент Російської Федерації Володимир Путін до великої підсумковій прес-конференції 18 грудня не буде робити окремих заяв щодо ситуації, що виникла на фінансових ринках країни. Про це заявив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков.

За його словами, Володимир Путін також не планує ніяких додаткових нарад з міністрами, оскільки сам «перебуває в постійному контакті з урядом». Оцінюючи ситуацію на російських фінансових ринках, Пєсков зазначив «турбулентність» і пояснив її «емоціями і спекулятивними настроями».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Раніше у вівторок, 16 грудня, в резиденції прем’єр-міністра Дмитра Медведєва відбулася нарада з фінансовим блоком, яка була скликана в екстреному порядку у зв’язку з девальвацією рубля. Учасники наради вирішили не вводити валютний контроль, однак, при цьому «забезпечити більше балансу попиту та пропозиції на внутрішньому валютному ринку».

Нагадаємо, напередодні падіння курсу рубля до кінця торгів склало близько 3,5 рубля щодо долара і 6,3 рубля щодо євро. Раніше в ході торгів долар дорожчав до 80,1 рубля, а євро – до 100, 74 рубля, проте пізніше російська валюта почала повертати свої позиції. Після різкого падіння рубля в понеділок Центробанк РФ підвищив ключову ставку з 10,5 до 17 відсотків.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Пєсков запевнив, що конференція, яка намічена на 18 грудня, повинна пройти «в плановому порядку». За словами прес-секретаря президента, на підсумковій прес-конференції очікується багато питань про міжнародну обстановку, економічну ситуацію та події в Україні.

Читайте також: