fbpx
Політика

Огризко: “Путін захопить шматок території, але втратить російську економіку”

Якщо Кремль продовжуватиме свої агресивні дії на сході України, то це доведе до третього рівня санкцій, які стануть летальними для російської економіки. Так вважає український дипломат, колишній керівник Міністерства закордонних справ України Володимир Огризко.

«Давайте уявимо, що Росія пішла далі: санкції посилилися, вона взяла ще частину Донбасу, а Сполучені Штати Америки і Європейський Союз перейшли на останній, третій рівень санкцій для російської економіки. Цей етап я б назвав летальним. І що Путін виграв? Він виграв, але виграв в лапках. Він завоював черговий шматок території, але при цьому втратив російську економіку. Будь-який тверезомислячий політик три рази подумає, перш ніж піти на таку дурість», – висловив свою точку зору український експерт.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Обвал рубля – це не просто обвал рубля. Це можна вважати сигналом до того, що російська економіка починає тріщати по швах. Кажуть, що падіння гривні не менш стрімке, ніж падіння рубля, але треба розуміти, що умови в української економіки і в російської абсолютно різні», – підкреслив Огризко.

Читайте також: