Терористи в Сіднеї передали вимоги

За повідомленнями ЗМІ, один з терористів, які захопили заручників в кафе Lindt в центрі Сіднея, передав поліції свої вимоги.

Як стало відомо, загарбники вимагали переговорів з прем’єр – міністром Австралії Тоні Ебботом. Також вони стверджують, що по всьому місту, нібито, встановлені вибухові пристрої. У приміщенні захопленого кафе, за різними даними, можуть перебувати від 13 до 50 заручників. Точна кількість терористів також поки невідома. Це може бути одна або дві людини.

За словами очевидців, деякі із заручників стоять біля вікон з піднятими руками. Одна людина, якій вдалося втекти, розповіла, що близько 10 години ранку за місцевим часом в кафе увійшов бородатий чоловік у головний пов’язці з арабським написом і дістав з сумки дробовик.

Related Post

Терористи вивісили у вітрині кафе чорний прапор з написом білого кольору арабською мовоюі. Представник спецслужб Австралії припускає, що цей прапор організації "Джабхат ан- Нусра", яка воює в Сирії з чинною владою на чолі з президентом Башаром Асадом.

Місцева поліція оточила будівлю, в якій знаходиться кафе. У районі події заблоковано рух транспорту. Через погрози правоохоронні органи почали перевірку центра міста на наявність вибухівки. Оперний театр Сіднея був евакуйований після повідомлення про підозрілий пристрій.

Leave a Comment