fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Терористи в Сіднеї передали вимоги

За повідомленнями ЗМІ, один з терористів, які захопили заручників в кафе Lindt в центрі Сіднея, передав поліції свої вимоги.

Як стало відомо, загарбники вимагали переговорів з прем’єр – міністром Австралії Тоні Ебботом. Також вони стверджують, що по всьому місту, нібито, встановлені вибухові пристрої. У приміщенні захопленого кафе, за різними даними, можуть перебувати від 13 до 50 заручників. Точна кількість терористів також поки невідома. Це може бути одна або дві людини.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За словами очевидців, деякі із заручників стоять біля вікон з піднятими руками. Одна людина, якій вдалося втекти, розповіла, що близько 10 години ранку за місцевим часом в кафе увійшов бородатий чоловік у головний пов’язці з арабським написом і дістав з сумки дробовик.

Терористи вивісили у вітрині кафе чорний прапор з написом білого кольору арабською мовоюі. Представник спецслужб Австралії припускає, що цей прапор організації "Джабхат ан- Нусра", яка воює в Сирії з чинною владою на чолі з президентом Башаром Асадом.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Місцева поліція оточила будівлю, в якій знаходиться кафе. У районі події заблоковано рух транспорту. Через погрози правоохоронні органи почали перевірку центра міста на наявність вибухівки. Оперний театр Сіднея був евакуйований після повідомлення про підозрілий пристрій.

Читайте також: