fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи хочуть ввести смертну кару

Керівництво самопроголошеної «Донецької народної республіки» в даний момент роздумує над можливістю введення смертної кари. Зокрема, терористи збираються винести дане питання на загальне обговорення. Таку інформацію оприлюднив нелегітимний «секретар ради безпеки Донецької народної республіки» Олександр Ходаковський. Заяви терориста передає прес- центр «ДНР».

Як зазначив Олександр Ходаковський, на даний момент смертну кару як офіційну міру покарання в «Донецькій народній республіці» не застосовують.

«У нас ще не було жодного смертного вироку, який би привели у виконання і він звучав би саме як "смертна кара"», – підкреслив Олександр Ходаковський.

Після цього представник самопроголошеної республіки зазначив, що для впровадження смертної кари потрібно провести серйозну роботу. Зокрема, для цього потрібна відповідна законодавча база.

«Така законодавча база тільки створюється у нас. Формування бази буде проходити поетапно. Як приклад я можу назвати закон про "Міністерство державної безпеки". Цей закон був нещодавно прийнятий під час першого читання Народною Радою. В даний момент цей закон доопрацьовується», – додав Олександр Ходаковський.

Під час інтерв’ю представник самопроголошеної республіки пояснив, що питання щодо офіційного впровадження смертної кари у терористів можуть винести «на громадське обговорення».

Раніше повідомлялося, що терористи з «ДНР» почали створювати військово-польові суди на захоплених територіях.

Читайте також: