fbpx
Політика

“США позначили три першочергових кроки, яких вони чекають від України”, – Лещенко

Сполучені Штати Америки вимагають реформ від України. В першу чергу, це стосується реформ у сфері енергетичного сектора, децентралізації та протидії корупції. Сьогодні, 12 грудня, про це заявив народний депутат Сергій Лещенко, слова якого наводять українські засоби масової інформації.

За словами народного обранця, нещодавно він разом з Ганною Гопко (народний депутат від партії «Самопоміч» ) перебував у Сполучених Штатах Америки, де вони взяли участь у заходах Національного демократичного інституту. Крім цього, українські політики провели зустріч з колишнім держсекретарем Мадлен Олбрайт і американським віце-президентом Джозефом Байденом.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«У ході цих зустрічей прозвучало відразу три запити від американського керівництва. Перше, що вони вимагають, – це реформа в енергетичній сфері. Друге – початок в Україні справжньої антикорупційної політики. Зокрема, вони наполягають на тому, щоб з наступного року розпочало свою роботу Антикорупційне бюро. І третій запит – початок децентралізації», – зазначив Лещенко.

Читайте також: