fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

З березня 2014 року в Україні скоєно понад 1000 терактів, – СБУ

З березня поточного року на території України вчинено 1037 терактів. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк. Слова представника СБУ передає агентство УНІАН.

За словами Василя Вовка, в цілому слідчі Служби безпеки України з зазначеного місяця вели приблизно 3000 кримінальних проваджень. Такі виробництва були відкриті в СБУ за фактами скоєних злочинів проти громадської безпеки, національної безпеки України, злочинів, пов’язаних з розгортанням тероризму і сепаратизму на територіях південно-східної України та Криму.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Після цього Василь Вовк зазначив, що із зазначеної кількості кримінальних проваджень 592 стосуються злочинів проти основ нацбезпеки, 1976 – проти громадської безпеки, 76 – за фактами державної зради, 53 – за фактами диверсій, 9 – за фактами шпигунства.

«За цими кримінальними виробництвами було повідомлено про підозру 987 особам, 37 з яких – громадяни Російської Федерації. Були взяті під варту 682 людини і розшукуються 192 людини», – додав Вовк.

Читайте також: