fbpx
Політика

Антон Геращенко пропонує створення Реєстру усіх злочинів проти Майдану і майданівців

 Під час засідання парламентських комітетів з питання розслідування злочинів проти Майдану, адвокат Небесної сотні Євгенія Закревська звернулася до генпрокурора Віталія Яреми, піднявши питання про те, що на її думку, не всі злочини проти Майдану і майданівців зафіксовані і розслідуються. Про це розповів народний депутат України від партії «Народний фронт», секретар комітету із законодавчого забезпечення роботи правоохоронних органів Антон Геращенко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За його словами, серед не розслідуваних злочинів, перелічених Євгенією Закревською: факти фальсифікації і фабрикації кримінальних справ та незаконного затримання, наприклад, групи студентів університету ім. Карпенка Карого, масові незаконні затримання громадян після їх побиття на Банковій 1 грудня, інші аналогічні факти беззаконня і фальсифікації справ співробітниками міліції, прокуратури, судів.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Як повідомив Антон Геращенко, він збирається запропонувати в проекті рішення комітету зафіксувати створення Реєстру усіх злочинів проти Майдану і майданівців.

 «Цей Реєстр буде відкритий для громадського контролю в мережі Інтернет і кожен хто захоче зможе відстежувати на якій стадії кримінального процесу знаходиться розслідування тих чи інших справ», – сказав він.

Читайте також: