fbpx
Політика

“Укрпошта” випустила конверти з героями АТО

До Дня Збройних Сил України "Укрпошта" спільно з Міністерством оборони та Національною гвардією України почали випуск серії художніх маркованих конвертів під назвою "Героям Слава!". Про це УНН повідомили в прес-службі "Укрпошти".

 На перших чотирьох конвертах зображені мужні українці, загиблі в зоні АТО, і яким присвоїли звання Героя України: генерал -майор Сергій Кульчицький, полковник Тарас Сенюк, підполковник Костянтин Могилко і старший лейтенант Євген Зеленський. Герої неоголошеної війни у віці від 23 до 51 року пішли з життя, захищаючи свою Батьківщину.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Наймолодший, Євген Зеленський, ціною власного життя забезпечив відхід 4 бійців своєї групи. Справжній бойовий генерал Сергій Петрович Кульчицький та ще 11 військових героїчно загинули в результаті попадання снаряда терористів у їхній гелікоптер МІ-8 неподалік від гори Карачун. Тарас Сенюк, командир 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ ЗС України, загинув під час нападу бойовиків на колону сил АТО, яка рухалася з Ізюма в район Слов’янська. Напад було відбито, але з великими втратами.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Костянтин Могилко, командир екіпажу транспортного літака АН-30Б, який здійснював спостережний політ у зоні АТО, був збитий над Слов’янськом. Коли літак почав падати на житлові квартали Слов’янська, пілот, ціною власного життя направив його за межі міста. Дизайн конвертів розробив художник-графік, член Експертної ради Національного банку України Володимир Таран. Тираж кожного конверта становить – 400 тис. примірників. Вартість – 2,35 грн. Конверти будуть представлені в кожному поштовому відділенні.

 Джерело: УНН

Читайте також: