fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Донецьк продовжують прибувати нові найманці і російські військові, – Тимчук

Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, за останні дві доби в Донецьк прибули дві зведені ротні тактичні групи – російських найманців і російських військ.

 «РТГ, укомплектована кадровими російськими військовослужбовцями – контрактниками, оснащена штатною технікою та озброєнням. Друга РТГ складається з найманців РФ, одягнених у форму бойовиків «ДНР», що пересуваються на цивільному автотранспорті», – йдеться в його повідомленні.

 Також в Донецьку було встановлено близько трьох майданчиків, на яких здійснюється ремонт військової техніки, підбитої або пошкодженої раніше в боях.

 За його словами, серйозні втрати понесло формування російсько-терористичних військ, яке зосереджено в районі Ясинуватої.

 «Зокрема, основні втрати противника в даному районі зафіксовані в результаті вогневих ударів української артилерії по вихідному рубежу бойовиків. Протягом 2-х діб було підбито і знищено до 5 танків терористів. Противник організував часткову евакуацію підбитої техніки (до 3 танків ) з поля бою і її відновлення, використовуючи потужності місцевих машинобудівних виробництв», – зазначив Дмитро Тимчук.

 Тим не менш, незважаючи на втрати, діюче в районі угруповання протягом 8 грудня кілька разів намагалося атакувати позиції українських силовиків в районі Авдіївки.

 Тривають бої і в районі Нікішине. На даному напрямку в основному зосереджені так звані «козацькі» формування.

 «Ударне угруповання противника включає в себе піхоту за підтримки бронетехніки (включаючи до 4 танків). Її дії підтримує артилерійська група (яка має у своєму складі ствольну артилерію і РСЗВ), яка «кочує»  декількома заздалегідь обладнаними позиціями південніше від н.п. Розсипне», – розповів він.

 Перестрілки спостерігаються і в районі Дебальцевського плацдарму. Зокрема, противник веде артилерійський вогонь з району Первомайська і з району на північний схід від Горлівки.

Читайте також: